Instagram Bad Request 400 Hatası ve Çözümü

Kullanıcılarının gizlilik ve güvenliğine oldukça önem veren Instagram, her geçen gün yeni özelliklerle karşımıza çıkmakta. Hesap güvenliği için yakın zamandaki yeniliklerden biri de iki faktörlü doğrulama özelliğidir. Bu özelliğin gelmesiyle maalesef kullanıcılar Bad Request 400 hatası ile karşılaşmaya başladılar. Bu hata sadece Instagrama özgü değildir. Bu nedenle bu hatayla çoğu sayfalarda karşılaşabilirsiniz. Bad Request hataları web sunucu istemcilerinin sorgulara anlık cevaplar vermemesinden oluşurken, Instagramdaki hatanın büyük bir çoğunluğu Instagram ile alakalıdır. Peki Instagramdaki iki faktörlü doğrulama özelliğinden sonra Bad Request 400 hatası ile karşılaşmanızın sebebi ne? Peki bu hata nasıl gider? Bu yazımızda sorularınızın cevabını bulacaksınız.

Instagram Bad Request 400 Hatası

Instagram, her ne kadar hesap güvenliği için de olsa, sürekli yenilikler, yeni özellikler çıkartarak bazı sorunlara zemin hazırlayabiliyor. Yaşanılan bu sorunlar arasında en bilineni ve sık karşılananı da Bad Request 400 hatasıdır. Birçok kullanıcı hesabına giriş yaparken bu hata ile karşılaşır. Kullanıcıların bu hata ile karşılaşmalarının nedeni iki faktörlü doğrulama özelliğidir. Asıl nedeni ise Instagram hesap giriş bilgilerini başkalarıyla paylaşmasıdır. Sizin dışınızda herhangi biri şifreniz ile hesabınıza giriş yapınca iki faktörlü doğrulama özelliğine takılabilir ve Instagram hesap güvenliğiniz için size Bad Request 400 hatasını yollayabilir. Kesin çözüme ulaşabilmeniz adına öncelikle şifrenizi değiştirmeli ve kendiniz dışında kimse ile paylaşmamalısınız.

Bu hatayı almanızın bir diğer sebebi Instagram politikalarına aykırı bir davranışta bulunmanız olabilir. Eğer çok fazla fotoğraf beğendiyseniz, sürekli 3. parti uygulamalarına giriş yapıp çıkarak limit zorladıysanız, Instagram politika ihlalinden dolayı bir süre hesabınızı engelleyebilir. Bu durumda Bad Request 400 hatası ile karşılaşırsınız.

Instagram Bad Request 400 Hatası – InsTakib

Instagram Bad Request 400 Hatası Nasıl Çözülür?

Bad Request 400 hatasının çözümü için öncelliğiniz beklemek olmalıdır. Bu hata, ekrana geldikten bir süre sonra kaybolur. Ama ileride bu hata ile tekrardan karşılaşmak istemiyorsanız:
-Şifrenizi değiştirin ve yeni şifrenizi asla kimse ile paylaşmayın.
-İki faktörlü doğrulama özelliğini hesabınız için kaldırın.
-Instagram’da izin vererek kullandığınız 3. parti uygulamalara göz atın. Takipçi ya da beğeni kasmak amaçlı kullandığınız uygulamalar var ise, bu uygulamalar sizin hesabınıza erişmeye çalışıyor olabilirler ve hesabınız için büyük tehtid oluşturabilirler. Bu nedenle kullandığınız uygulamalar içinde güvensiz ve sizin hesabınız için zararlı olduğunu gördüğünüz uygulamaları bir daha kullanmayın ve uygulamaların izinlerini kaldırın.

Bunların hepsini yaptığınız halde hala Bad Request 400 Hatası ile karşılaşıyor musunuz? Endişelenmeyin ve bu adımları izleyin:

  • -Öncelikle hesabınızın kapanmadığından emin olun.
  • -Instagram’ı telefonunuzdan silerek tüm telefon önbelleğini ve çerezlerini temizleyin.
  • -Instagram uygulamasını telefonunuza tekrardan indirin.
  • -Telefon ve Instagram uygulaması güncel olmalıdır.
  • Bu işlemleri yaptıktan sonra tekrardan işlem yapmayı deneyin. Eğer tekrardan Bad Request 400 Hatası ile karşılaşıyorsanız:
  • -VPN aracılığı ile bağlanmayı deneyin.
  • Bu işlemlerden sonra hala hata devam ediyorsa:
  • -Chrome, Firefox gibi bir tarayıcı ile www.instagram.com sitesine giderek buradan giriş yapmayı deneyin.

Yukarıda bahsettiğimiz adımları uyguladığınız taktirde hesabınızda bu hata ile tekrardan karşılaşmazsınız. Şifre gibi giriş bilgileriniz sadece size aittir ve hiçkimse ile bu bilgileri paylaşmayınız.

instagram türk takipçi satın al
instagram takipçi satın al
instagram satın al

facebook türk sayfa beğenisi satın al
Facebook satın al
facebook sayfa takipçi satın al

youtube abone satın al
youtube türk abone satın al
youtube satın al

twitter türk takipçi satın al
twitter takipçi satın al
twitter satın al

hızlı hizmet satın al
türk satın al