Instagram Bildirim Gelmiyor Problemi ve Çözümü

instagram’da canlı yayınları izlemek, paylaşımları ve beğenileri eş zamanlı görmek adına anında ilet bildirimleri kullanılır. Bu özellik sayesinde siz bir mesaj aldığınız zaman ya da takip ettiğiniz birisi canlı yayın başlattığı anda bildirim alıyorsunuz. Fakat zaman zaman uygulamada yaşanan bir hata bazen ise özelliğin hale getirilmesi nedeniyle bildirim almama sorunları uygulamada bazı hesaplarda yaşanabilmektedir. “Instagram da bütün bildirimlerim gelmiyor, paylaşımlar için uyarı alamıyorum” diyorsanız bu rehberimiz tam sizin için.

Instagram Bildirimlerim Gelmiyor, Anında İlet Bildirimlerini Nasıl Aktifleştiririm?

Bildirim gelmemesi sorununun gerçekten bir sorunu gösterip göstermediğini anlamak adına, öncelikle anında ilet bildirim özelliklerinin açık olduğundan emin olmanız gerekiyor.

Instagram hesabınıza girin.
Daha sonra “Profil” sekmesine girin.
Profil ekranınızın sol üst bölümünde üst üste 3 çizgi göreceksiniz. Üst üste üç çizgiye girin.
Ekranınızdaki “Ayarlar” seçimini yapıp tıklayınız.
Daha sonra ekrandaki “Bildirimler” sekmesine basın.

“Anında İlet Bildirimleri” altında bulunan “Tümünü Durdur” çubuğu aktif mi kontrol edin. Aktifse bu çubuğu kapatın.
Uygulamayı yeniden başlatmanızın sonrasında sorun çözülecektir.
Bu şekilde bildirimlerinizi kontrol edebilirsiniz. Eğer bildirimler açıksa fakat hala siz bildirim alamıyorsanız, bu durumda bir sorun var demektir. Aşağıda anlatacağım çözüm adımlarını deneyebilirsiniz.

Telefonunuzdan Bildirim İzinlerini Kontrol Etmek

Instagram uygulamasında hesabınızın bildirimlerine izin vermiş olabilirsiniz ama telefonunuzun uygulamalar menüsünden Instagram bildirim izinleri açık olmayabilir. Bu durumda da bildirimleri göremezsiniz. İkinci aşamada telefonunuzun uygulamalar menüsü içinden Instagram bildirimlerinin açık olup olmadığına bakacağız.

Telefonunuzdan “Ayarlar” kısmına basın.
Ayarlardan “Uygulamalar” sekmesine giriniz.
Telefonunuzda eğer 3.parti uygulamalar menüsü açılmaz ise ve uygulamalar liste olarak açılmıyorsa menü kısmından bir defa daha “Uygulamalar” sekmesine girerek buradaki 3.parti uygulamaların açılmasına izin verin. (Bazı telefon modellerinde ekran arayüz farkından dolayı ilk “Uygulamalar” sekmesinde yalnızca varsayılan uygulamalara yer verilmektedir. Bu telefon modellerinde “Uygulamalar” menüsünden bir kez daha “Uygulamalar” sekmesine girmeniz gerekiyor.)
Ekranınızdaki listeden “Instagram” uygulamasını seçiniz.
Daha sonra menüden “Bildirimlere” basınız ve ekrandaki çubuğu açık hale getirin.
Bunlara rağmen telefonunuzdan bildirimleri aktif konuma getirmenize rağmen yine Instagram uygulamasında bildirimler gelmiyor sorunuyla tekrar karşı karşıya kalırsanız, bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

Instagram Önbelleğini Temizleme

Uygulamayı uzun süredir kullanıyorsanız, Instagram hesabınıza otomatik olarak giriş yapıyorsanız ve önbellek kısmındaki dosyalar yüksek boyutlarına gelmiş olabilir bu nedenle de temizlemeniz gerekir. Bu da bildirim sorunlarına neden olabilmektedir. Eğer sürekli bu sorunlarla karşılaşıyorsanız Instagram uygulamasının önbelleğini temizlemeniz gerekmektedir.

Telefonunuzun ana menüsünden “Ayarlar” kısmına giriniz.
Ayarlar kısmında girdikten sonra “Uygulamalar” ibaresini açınız. Yukarıda belirttiğimiz gibi eğer Instagram uygulaması buradaki listede bulunmuyorsa, bir kez daha “Uygulamalar” sekmesini açınız.
Daha sonra ekrandaki Instagram uygulamasını seçin.
Burdan da “Depolama” kısmına giriş yapın.
Ekranınıza “Önbelleği Sil” ve “Verileri Sil” butonları çıkacaktır. Burdan ikisini de siliniz.
Bu adımları yaptıktan sonra hesabınıza tekrar giriş yaptığınızda sorun ortadan kalkmış olacaktır.

Güncellemeleri Yükleme

Eğer bu aşamada sorununuzu çözmüyorsa, güncellemelerinizi yüklemeyi kontrol edin. Bazı Instagram sürümlerinde sıkıntı yaşanabiliyor. Bu durumda uygulamanın en güncel versiyonunu yüklemeniz ya da yeni güncelleme varsa bunu yüklemeniz bildirim problemini de çözecektir. Instagram uygulamasına gelen son güncellemeleri görmek için Google Play Store veya App Store uygulama mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.

Instagram bildirim gelmeme sorunu için bu çözümlerin işe yaraması gerekmekte. Şunu hatırlatalım ki çözümleri madde madde incelemeniz lazım. Çözümleri en baştan deneyerek sona doğru ilerleyiniz.

instagram türk takipçi satın al
instagram takipçi satın al
instagram satın al

facebook türk sayfa beğenisi satın al
Facebook satın al
facebook sayfa takipçi satın al

youtube abone satın al
youtube türk abone satın al
youtube satın al

twitter türk takipçi satın al
twitter takipçi satın al
twitter satın al

hızlı hizmet satın al
türk satın al