Instagram Hesabım Taklit Nedeniyle Kapatıldı

Sosyal medya platformu Instagram’da bir çok kullanıcı kendi profillerinde çoğu kez paylaşım yapmaktadır. Bunların yanı sıra günümüzde çok kez sahte hesaplarda açılmaktadır. Açılan bu hesaplarda ise başka kullanıcıların da paylaşımı yapılabilmektedir.

Instagram’da yakın bir zamana kadar sizin paylaşımlarınızı kullanan başka bir Instagram hesabı taklitten şikayet ettiğinizde adınıza açılmış olan bu sahte hesaplar bir iki gün içerisinde kapatılıyordu. Fakat son 1 ay içerisinde uygulamada yapılan güncellemeler nedeniyle sistem hatasından dolayı kaynaklanan bir durum olduğundan şikayet etmiş olduğunuz fake (sahte) hesaplar yerine kendi hesabınız da kapanabilmekteydi.

Şikayet ettiğim sahte hesap yerine kendi Instagram hesabım taklitten dolayı kapatıldı. Peki bu durumda yapmanız gerekenler durumlar nelerdir?

Bu durumda yapmanız gereken tek şey Instagram’ın size vereceği itiraz formunu doldurmanız gerekir.İtiraz formunu sırasıyla nasıl doldurmanız gerekeceği için yazımızı okumaya devam ediniz.

Kapatılan Instagram hesabı nasıl açılır?

Eğer Instagram hesabınızda topluluk kurallarını ihlal eden uygunsuz bir içerik (pornografik, normalde sansürlenmesi gereken bir görüntü…) paylaşırsanız ve bu içerikler başka kullanıcılar tarafından Instagram’a bildirilirse, uyarılmaksızın hesabınız kapatılır. Bu nedenle kapatılan hesabınıza Instagrama destek talebi açarak itiraz edebilirsiniz. Kapatılan Instagram hesabınıza itiraz etmek için aşağıdaki adımları sırasıyla takip ediniz.

İlk olarak Instagram uygulamasından giriş kısmından kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazarak giriş yapmayı deneyiniz.

Giriş bilgilerinizi girdikten sonra Instagram hesabınızın kapatıldığına dair bir uyarı vericektir. Karşınıza çıkacak bu uyarıda “Daha Fazla Bilgi Al” seçeneğine dokununuz.

Ardından ekranınıza bir bilgi metninin yazdığı bölüm gelecek. Buradan “Bize bildirin” seçeneğine dokununuz.

Bu adımları gerçekleştirdikten sonra karşınıza bir itiraz formu gelicektir.

Gelicek bu formdan sizden bazı bilgilerinizi istenicektir. Sizden istenen bu bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Adınız Soyadız, Kullanıcı adınız, Telefon numaranız gibi bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra en alt kısımda bulunan kutucuğa itirazınızla alakalı kısa bir açıklama yazmanız gerekicektir. Bu alanı aşağıdaki gibi doldurabilirsiniz;

“Instagram hesabım taklit nedeniyle kapatıldı. Instagram hesabımın topluluk kurallarını ihlal etmediğini düşünüyorum. Kapatılan hesabımın yeniden aktifleştirilmesini arz ederim”

Bu alanı da eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra yapmanız gereken en son işlem “Gönder” butonuna tıklamak olucaktır.

Bu adımları tamamladıktan sonra kayıtlı olduğunuz mail adresinize Instagram tarafından mail gelecektir.. Bu mailde Instagram size bir kod verecektir ve bu kodu bir A4 kağıdına yazıp resminizi çektikten sonra e-postayı yanıtlamanız istenecektir. Mail adresinize gelen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

  • Mailinize gelen Kod, Adınız Soyadınız ve Kullanıcı adınızın boş bir kağıda el yazısıyla yazılmış kopyasını gerekmektedir.
  • Yüzününüz tamamı ve kağıdının tamamı ekranı doldurmalıdır.
  • Fotoğrafınız kaliteli ve bulanık olmamalıdır.
  • JPEG dosyası olarak yanıt e-postanıza eklenmelidir.

Bu bilgilerinizi yazıp A4 kağıdına yazıp, fotoğraf çekinin ve ardından size gelen maili çektiğiniz fotoğraf ile yanıtlayınız.

Tüm bu adımları gerçekleştirdikten sonra Instagram’ın mail atmasınız bekleyiniz. Tahmini bekleme süreniz 1-3 gün olucaktır.

Bu süre en fazla 1 hafta da olabilmektedir. 1 hafta içinde kesinlikle olumlu veya olumsuz cevap almış olursunuz.

-Eğer sonucunuz olumlu olursa Instagram tarafından aşağıdaki gibi mail alırsınız;

Merhaba,

Instagram hesabınız yeniden etkinleştirildi ve artık hesabınıza erişebilirsiniz.. Bu durumun neden olabileceği rahatsızlık nedeniyle özür dileriz.

-Eğerki sonucunuz olumsuz olursa Instagram tarafından aşağıdaki gibi mail alırsınız;

Merhaba,

Görünüşe göre Instagram hesabınız kapatılmıştır. Instagram hesaplarının Kullanım Koşullarımıza uymayanları kapatırız. Kullanım Koşullarımızı ihlal eden bazı eylemler şunlardır:

  • Instagram’dan çoğu kez uyarı alınmasına karşın yasak bir davranışı devamlı sürdürmek.
  • Taciz, reklam, tanıtım veya flört amaçlarıyla, diğer insanlarla istemedikleri halde iletişim kurmak veya diğer uygunsuz davranışlarda bulunmak.
  • Bir kişi veya kuruluşun kimliğine bürünmek veya bir kimliği bir başka şekilde yanlış temsil etmek.
  • Başkalarının haklarını ya da yasaları ihlal eden herhangi bir içerik paylaşmak.
  • Kullanım Koşullarımızı ihlal eden herhangi bir içerik paylaşmak.

Umarız yazımız bir çok konuda size faydalı olacaktır. Yaşamış olduğunuz diğer sorunları yorumlar alanından bizlere iletebilirsiniz. Sağlıcakla kalınız ????

instagram türk takipçi satın al
instagram takipçi satın al
instagram satın al

facebook türk sayfa beğenisi satın al
Facebook satın al
facebook sayfa takipçi satın al

youtube abone satın al
youtube türk abone satın al
youtube satın al

twitter türk takipçi satın al
twitter takipçi satın al
twitter satın al

hızlı hizmet satın al
türk satın al