Instagram Hikayelerine (Stories) Müzik Ekleme

instagram, Facebook, WhatsApp ve Snapchat olmak üzere neredeyse tüm sosyal medya platformlarının en son yenilikleri hikayelerdir. Bu hikayeler özelliği 24 saatlik bir süre boyunca yayında kalır. 24 saat sonunda atılan hikayeler kaybolur.

Fotoğrafların ve videoların kaybolmasının (geçici fotoğraf ve video yükleme) asıl öncüsü Snapchat olmasına rağmen, Instagram, kaybolan görsel başarısını yakaladı. Bilindiği üzere Instagram postlarına gelen etkileşimlere göre hikayeler çok daha fazla izlenmektedir. Bunu bilen Instagram, hikayelerini daha eğlenceli ve haraketli bir hale getirmek için her geçen gün yeni bir özellik ortaya çıkarıyor. Bunlardan en yenisi ise Instagram hikayelerine müzik ekleme özelliğidir.

Instagram hikayelerine müzik ekleyebileceğimiz iki yol bulunmaktadır. Bu yazımızda keşfedeceğimiz bu iki yolun birisi Instagram uygulamasının kendisi, diğeri ise müzik ekleme uygulamasıdır.

Instagram (Stories) Hikayelerine Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram’da Hikayelere Müzik Ekleme
Sesi kapatmadığınız sürece çekilen videolar normal olarak tüm sesleri kaydeder ve yayınlar.
Maalesef çoğu zaman video güzel olsa da arka plandaki ses rahatsız edici olabiliyor. Sesi tamamen kapattığınız zaman da video çok boş kalabiliyor. Bu nedenle ister istemez bir arka plan müziği ekleme hissi duyuyorsunuz. İşte tam da bu noktada Instagram uygulaması devreye giriyor. Instagram uygulaması, akıllı telefondan gelen sesleri ayıklayabildiği için Spotify, Google müzik veya PowerAmp gibi herhangi müzik çalarda çalışan bir şarkınız varsa direk şarkıyı çıkarabiliyor.

Kısaca video çekerken arkadan müzik eklemek istersiniz:

  • Telefonunuzdan;
  • İstediğiniz şarkıyı açın.
  • Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Daha sonra ise hikayeyi çekmeye başlayın.

Mümkün oldukça sessiz bir ortamda çekim yapmaya özen gösterin. Çünkü telefonun mikrofonu dışardan gelen tüm sesleri yakalayacaktır.

Instagram Hikayelerine (Stories) Müzik Ekleme – InsTakib

Üçüncü Parti Bir Uygulama İle Hikayeye Müzik Ekleme

Bu bahsettiğimiz çözüm anlık hikayeleriniz için geçerlidir. Beğendiğiniz videolarınızı ve fotoğraflarınızı daha sonra stories (hikaye) olarak eklemek isteyebilirsiniz. Bu durumda anlattığımız çözümü kullanamayacağınız için müzik ekleyebileceğiniz farklı uygulamalardan yararlanabilirsiniz.

InShot Video Editor uygulaması bu anlamda tam size göre bir uygulamadır.
Bu uygulama sayesinde hem fotoğraf ve videolarınızı kırpabilir, çeşitli düzenlemeler yapabilir hem de videolarınıza müzik ekleyebilirsiniz. Bunun için:

  • Uygulamayı açın.
  • İstediğiniz videoya tıklayın.
  • Üzerinde istediğiniz düzenlemeleri yapın.
  • Müzik simgesine dokunarak videoya telefonunuzdaki istediğiniz müziği ekleyin.
  • Müziği seçtikten sonra sesi ayarlayın. Öncelikler videonuzun kendi sesini kapatın. Sonrasında eklediğiniz müziğin ses seviyesini kendinize göre belirleyin.

InShot Video Editor müzik ekleme uygulamasını indirmek için; https://play.google.com/store/apps/details?id=com.camerasideas.instashot&hl=en

Çeşitli düzenlemeler yapabildiğiniz (video ve fotoğraf kırpma, boyut ölçeklendirme, etiket ve metin ekleme gibi…) InShot uygulamasında düzenlemiş olduğunuz videolarınızı ya da fotoğraflarınızı paylaşmaya geldi sıra. Hazırladığınız görseli hikayenizde paylaşın. Bu uygulama ile hızlıca ve basit bir şekilde neler başarabileceğinizi kendiniz görün.

Instagram hikayesine müzik eklemede hangi yöntem tercih edilmelidir?

Kişisel fikrimiz tabiki 2. yöntem yani bir mobil uygulama üzerinden müzik ekleme yöntemidir. Çünkü bu yöntemle daha net ve kaliteli sesler elde edeceksiniz. Ayrıca çeşitli özellikler sayesinde hikayelerinize farklı bir hava katmış olacaksınız.

Ancak üçüncü parti uygulamaları ile hikayelerinize müzik eklerken canlı etiket diye adlandırdığımız bazı hareketli etiket ve stickerları kullanamayabilirsiniz. Her geçen gün farklı bir yenilikle gelen Instagram bu özelliğe de yakında yeni özellikler ekleyebilir.

instagram türk takipçi satın al
instagram takipçi satın al
instagram satın al

facebook türk sayfa beğenisi satın al
Facebook satın al
facebook sayfa takipçi satın al

youtube abone satın al
youtube türk abone satın al
youtube satın al

twitter türk takipçi satın al
twitter takipçi satın al
twitter satın al

hızlı hizmet satın al
türk satın al