Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır? Başvuru Adımları ve Tüm Şartlar

Instagram Mavi Tik

Mavi tik özelliği ile ilgili bir çok soru alıyoruz. Bize en çok gelen sorular arasında Instagram'da mavi tik nasıl alınır? Mavi tik başvurusu nasıl yapılır? Kimler mavi tik alabilir? Mavi tik fiyatları nelerdir? Instagram mavi tik ajans hizmeti nelerdir? Soruları bulunuyor. Bu yazımızda mavi tik nasıl alınır konusunda adım adım öneriler ve yöntemler bulunmaktadır. Bu "Doğrulanmış hesap" olarak literatüre geçen bu özellik halk arasında ise mavi tikli hesap, onaylı hesap gibi farklı şekillerde adlandırılıyor. Peki mavi tik nedir? Mavi tikli hesap sahibi kişilerde, kullanıcı adının yanında ve profilde mavi renkte onay işareti yer alır.

Instagram Mavi Tik Kimlere Verilir?

Instagram mavi tik alma başvurusu herkese açıktır. Başvurmadan önce bilmeniz gereken bazı önemli şartlar var.  Mavi tik başvurusu kabul edilmesi için:

Olmanız gerekiyor. 

Mavi tik instagram onayı için yukarıdaki kategorilerden bir tanesine uyup uymadığınız kontrol edilecektir.  Kendinizi yukarıdaki kategorilerden bir tanesine uygun görüyorsanız mutlaka başvuruda bulunun. Türkiye'de mavi tik hizmeti için pek çok kişi ilgi gösteriyor. İstalya ekibi olarak bize gelen "instagram hesabıma mavi tik alabilir miyim" sorularında ise incelediğimiz hesapların çoğunun "kişisel hesap" olduğunu görüyoruz. Yani belli bir popülaritesi olmayan hesaplarda da mavi tik talebi olduğunu görüyoruz. Bu tarz hesaplarda doğrulanmış rozet yani mavi tik alınamaz diyemeyiz ancak hiç popülaritesi olmayan Instagram hesaplarında yüksek bütçeli çalışma yapılması gerekir.

Mavi Tik Öncesi Bilmeniz Gereken Önemli İpuçları

Mavi tik olgusunu herşeyden önce Instagram uygulamasının gözünden görmeye çalışın. Instagram doğrulanmış hesap rozetini herkese vermemekte, başvuru yapan hesabı çok iyi incelemektedir. Çok iyi incelerken ise birçok algoritmaya göre karar vermektedir. Mavi tik başvurusu yapıldıktan sonra Instagram tarafından hesabınız öncelikle "tanınmış kişi" "ünlü" "global marka" "global varlık" olup olmadığına göre incelenecek. Ve tabiki bu inceleme arama motorlarında hesabınızla, isminizle alakalı ne kadar içerik olduğuyla da doğru orantılı.

Eğer çok bilinen bir isim değilseniz etkileşim ve takipçi sayınız incelenen bir diğer konu olacak. Örneğin 700 bin takipçiniz varsa ve bu takipçilerin %50 gibi büyük bir kısmı sahte ve bot takipçiyse muhtemelen mavi tik instagram için onay alamayacaksınız.

Instagram'ı, hesabınızda yaptığınız her işlemi, etkileşimi, takipçi ve beğeni çalışmalarını kayıt altına alan devasa bir makine olarak düşünün. Organik olmayan tüm sahte işlemler Instagram tarafından farkedilebilmektedir. Ancak burada şu önemli hususu belirtmekte yarar var ki; herhangi bir sosyal medya danışmanı ya da sosyal medya ajansı ile çalışıyorsanız; hesabınızı tehlikeye atmadan, güçlü altyapısı ile takipçilerinizi ve beğenilerinizi yüksek göstermesinde sakınca bulunmuyor. İleride mavi tik almak istiyorsanız mutlaka bir sosyal medya danışmanı ile çalışın.

Instagram Doğrulanmış Rozet (Mavi Tik) Başvurusu Nasıl Yapılır?

Instagram mavi tik ajans aracılığıyla daha etkili ve stratejik olarak başvurusu yapılabilir. Sosyal medya ajansları hesabınızı inceleyerek mavi tik almaya uygun olup olmadığınızı net olarak söyleyebilir. Birçok kişi hesabının belli bir seviyeye gelmediğini farketmeden mavi tik başvuru yapmaktadır ve boşuna yaklaşık 1 ay beklemektedir. Çoğunlukla gelen cevap ise talebin onaylanmadığı şeklindedir. Instagram'a hergün binlerce mavi tik başvurusu yapıldığını söyleyebiliriz. Bu taleplerin çok az bir kısmı olumlu olarak cevap almaktadır.

Hesabınızın popüler bir hesap olduğundan eminseniz başvurunuzu herhangi bir sosyal medya ajansına ihtiyaç duymadan kendiniz de yapabilirsiniz. Mavi tik başvurusu için cep telefonu üzerinden Instagram uygulaması açılır. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra profilinize gidin. Profile geldikten sonra sağ üstte üç çizgi halindeki ayarlar sekmesine tıklayın. Açılan pencerede sırasıyla Ayarlar, Hesap, Doğrulama İste bölümüne gelin. Karşınıza gelecek olan form aşağıdaki gibi olacak:

 

Bu formda "Kullanıcı Adı" "Adı Soyadı" "Bilinen Adı" "Kategori" ve en altta "Dosya Seç" alanı görünecek.

Kullanıcı adı kısmına - Instagram kullanıcı adınızı,

Adı Soyadı kısmına - Kimlikteki adınızı ve soyadınızı,

Bilinen Adı kısmına - Instagram'da kendiniz için kullandığınız bir lakap, farklı isim varsa onu yazın yoksa aynı şekilde kimlikteki herkes tarafından bilinen ad ve soyadınızı yazın.

Kategori kısmında - 9 tane kategori var. Hesabınız örneğin bir iş adamına aitse "business", tanınmış bir spiker veya muhabire aitse "news/media", müzik çıkaran bir sanatçıya aitse "music" kategorisini seçin. Herhangi bir kategoriye uymuyorsa en altta yer alan "Others" kısmını seçin.

Instagram Mavi Tik Ne Zaman Gelir?

Mavi tik başvurusu 1 ile 30 gün arasında bir süreç, inceleme geçirir. Bu süre genellikle 2 haftayı geçiyor.

Instagram Mavi Tik Talebi Reddedilirse Ne Olur?

Başvurunuzun ardından size bir bildirim gelecek. Hesabınız için doğrulanmış rozet (mavi tik) talebiniz reddedilirse yeniden başvurmak için şansınız yine var. 30 gün sonra yeniden başvuruda bulunabilirsiniz. Eğer ilk başvuruyu kendiniz yaptıysanız bizim önerimiz Instagram mavi tik ajans hizmeti alarak profesyonel şekilde 2.başvuruya hazırlanmanızdır.

Instagram Mavi Tik Fiyatları

Sosyal medya hesaplarımız ve web sitemiz üzerinden bizlere ulaşarak "mavi tik fiyat nedir" şeklinde çok fazla soru alıyoruz. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki Instagram mavi tik hizmeti için standart bir fiyat yok. Sosyal medya ajansı tarafından Instagram hesabınızın uygunluğu kontrol edilmeli, hesabın geçmişi ile ilgili sizden bilgi alınmalıdır. Hesabınız için çıkarılacak fiyat düşük bir ücret olabilir ya da dudak uçuklatan bir rakam olabilir. Mavi tik fiyat konusunda hesabınızda çok büyük bir kampanya ve çalışma yapılması gerekiyorsa yüksek fiyatla, çok fazla kampanya ve çalışma yapılması gerekmiyorsa düşük fiyatla hizmet alabilirsiniz.

instagram türk takipçi satın al
instagram takipçi satın al
instagram satın al

facebook türk sayfa beğenisi satın al
Facebook satın al
facebook sayfa takipçi satın al

youtube abone satın al
youtube türk abone satın al
youtube satın al

twitter türk takipçi satın al
twitter takipçi satın al
twitter satın al

hızlı hizmet satın al
türk satın al